Rezanje Secenje Otvora za Vrata

 

Rezanje Sečenje Otvora za Vrata se izvodi specijalnim mašinama (HILTI) koje sečenje izvode dijamantskim pločama, uz prisustvo vode.


Sečemo otvore svih veličina.

Debljine koje možemo seći su 530mm jednostrano ili 1060mm obostrano.

Sečemo otvore za garažna, balkonska, sobna, ulazna vrata. Vrata za industrijske i proizvodne hale.


Pošto se sečenje obavlja dijamantskim pločama sasvim je nebitno da li je zid od (bloka, cigle, armiranog betona, kamena, mermera ili granita).

 

Proces sečenja otvora za vrata u betonskim zidovima predstavlja pravi izazov, posebno ako su svi građevinski radovi završeni. Često je sečenje betonskih zidova u cilju ostavljanja otvora u kojima će se ugraditi vrata aktivnost koja može uticati na bolju funkcionalnost, bolji pristup i poboljšanu estetiku. Bilo da se radi o stambenom, poslovnom ili industrijskom objektu, sečenje betonskih zidova kako bi se napravio otvor za vrata, zahteva pažljivo planiranje, precizno sečenje i upotrebu specijalizovanih alata.


Sečenje na nosećim zidovima


Sečenje betona kako bi se napravio otvor za vrata u nosećim zidovima je složen proces koji zahteva pažljivo planiranje i stručnost kako bi se održala stabilnost konstrukcije. Noseći zidovi su kritični jer, kao što sama reč kaže, oni nose čitavu konstrukciju, zbog čega se sve potencijalne modifikacije moraju obaviti pažljivo. Poštovanjem svih neophodnih koraka i angažovanjem iskusnih profesionalaca, sečenje betona u nosećim zidovima i ugradnja vrata mogu se uspešno izvršiti, uz održavanje funkcionalnosti i stabilnosti strukture.


Koraci u sečenju otvora za vrata na betonskim zidovima


Sečenje otvora za vrata u betonskom zidu zahteva preciznost i savršenstvo. Zato, izbegnite greške i potencijalne probleme vezane sa sečenjem betona prepustite profesionalcima. Pravilno obavljanje posla podrazumeva četiri ključne faze:


-    Procena betonske strukture;
-    Obeležavanje dela za sečenje;
-    Urezivanje i sečenje betona.


1.    Procena betonske strukture zida
Procena betonske konstrukcije zida koji je predmet sečenja predstavlja prvi i osnovni korak pre samog sečenja. Procena podrazumeva analizu njegove čvrstine, debljine, stabilnosti i položaja. Noseći zidovi imaju ključnu ulogu u pružanju statici građevinskog objekta ali i pružanja otpora na spoljne sile. Zbog toga se u obzir uzimaju različiti faktori tokom procene, uključujući čvrstoću betona na pritisak, detalje armature, obrasce pukotina i sve znakove oštećenja ili degradacije. Proces procene olakšava identifikaciju svih potencijalnih problema ukoliko se pristupi sečenju zida i naknadne ugradnje vrata.


2.    Obeležavanje dela za sečenje betonskog zida
Označavanje ili obeležavanje dela za sečenje zida kako bi se napravio otvor za vrata podrazumeva precizno obeležavanje po kome će se vršiti sečenje. Pre obeležavanja, potrebno je pažljivo izmeriti i proveriti dimenzije kako bi se mogućnost pojave grešaka svela na minimum. Ovde se u obzir moraju uzeti svi faktori uočeni prethodnom procenom. Jasne i vidljive oznake će služiti kao vodič tokom procesa sečenja, pomažući da se održi preciznost i postigne željeni rezultat.


3.    Urezivanje i sečenje betona
Kada je betonski zid pravilno obeležen, započinje se proces urezivanja. Po liniji urezivanja zatim se sve dublje nastavlja sečenje. U zavisnosti od debljine i prirode betona, mogu se koristiti različiti alati za sečenje kao što su električne ili hidraulične zidne testere i alati koji poseduju dijamantska sečiva. Preciznom kontrolom i stabilnim pokretima, alat za sečenje prodire u beton duž označenih linija, postepeno postižući željenu dubinu. Tokom čitavog procesa, važno je zadržati fokus, osiguravajući čiste i precizne rezove. Kombinovanjem tačnog obeležavanja i veštih tehnika sečenja, rezultat je dobro izveden betonski rez koji ispunjava tražene specifikacije a koji omobućava sečenje otvora za vrata.


Različite tehnike

U zavisnosti od vrste betona, debljine zida i specifičnih uslova, tehnike koje se koriste u postupku sečenja betonskog zida zahtevaju preciznost. Preciznost je važna kako bi se obezbedilo sečenje u skladu sa označenim linijama i željenim dimenzijama. Na taj način će se omogućiti kasnije besprekorno uklapanje između okvira vrata i novonastalog otvora. Pravilno poravnanje nije samo estetski ugodno, već doprinosi i funkcionalnosti vrata, obezbeđujući nesmetan rad i efikasno zaptivanje. Pored toga, rezanje betonskih zidova podrazumeva rad sa moćnim i profesionalnim alatima i mašinama. S tim u vezi, profesionalno sečenje betona za postavljanje okvira za vrata podrazumeva i poštovanje svih smernica koje se tiču zaštite na radu. Na kraju, angažovanje profesionalne ekipe za sečenje betonskih zidova može značajno skratiti vreme i uštedeti novac jer se korišćenjem pravih alata i metoda, uz dugogodišnje iskustvo, omogućava brzo i efikasno sečenje betonskih zidova i pravljenje otvora u kojima će biti postavljena vrata.


Konstruktivno ojačanje i završna obrada


U zavisnosti od veličine i lokacije otvora koji je potrebno iseći u betonu, može biti potrebno strukturalno ojačanje da bi se održala stabilnost zida. Profesionalni tim stručnjaka će proceniti da li su potrebni dodatni oslonci ili mere za ojačanje. Nakon sečenja, čitav otvor će biti formiran u skladu sa traženim dimenzijama tako da se vrata mogu postaviti bezbedno, uzimajući u obzir izolaciju, otpornost na vremenske uslove.


Povoljne cene


Cena sečenja zidova, odnosno sečenja otvora može da varira u zavisnosti od više faktora. Ovi faktori uključuju veličinu i složenost otvora, vrstu i debljinu betona, lokaciju projekta. Pored toga, cena sečenja betona za otvor za vrata se izračunava na osnovu faktora rad,a opreme, materijala i potrebnih dodatnih usluga, kao što je uklanjanje ostataka, brušenje betona i završna obrada površine. Da bi se osigurala tačna procena, preporučljivo je da nas kontaktirate i na osnovu detaljnih informacija koje nam pružite mi ćemo Vam dati najpovoljniju ponudu za dati obim posla.


 

 

Pozovite