Rezanje Secenje Terasa

 

Sečemo sve vrste terasa do visine od 6m.


Sečenje se izvodi dijamantskim reznim pločama.


Debljina terase koje možemo seći je 530mm.


Rari bezbednosti i lakšeg odvoza, terasu sečemo na što manje komade.

 

Rezanje Sečenje Terasa - Terase u kućama, zgradama ili poslovnim objektima su otvoreni prostori koji se obično nalaze na gornjim nivoima, a neretko i na krovovima ili platformama. Ovi prostori su dizajnirani tako da obezbede vezu sa otvorenim prostorom, nudeći mesto za opuštanje, rekreaciju i druženje. Terase se mogu razlikovati po veličini i dizajnu, od malih balkona do prostranih terasa sa panoramskim pogledom. Međutim, tokom vremena, betonske terase, ali i terase izrađene od brojnih drugih materijala, podložne su propadanju. Tada je, iz različitih razloga neophodna njihova rekonstrukcija, a bez obzira na potrebu njene promene, neophodno je sečenje terase. Sečenje terase je od suštinskog značaja za optimizaciju korišćenja prostora, povećanje vizuelne privlačnosti stambenog ili poslovnog objekta i stvaranje atraktivnog okruženja. Proces sečenja zahteva pažljivo planiranje, precizno izvođenje i razmatranje faktora kao što su odvodnjavanje, pristupačnost i integracija dizajna sa samim objektom.


Rekonstrukcija i secenje u stambenim i poslovnim objektima


Rezanje Sečenje Terasa - Rekonstrukcija terasa u stambenim i poslovnim zgradama podrazumeva proces modifikacije ili preoblikovanja postojećih struktura terasa kako bi se poboljšala funkcionalnost, reešili problemi ili prilagodili promjenama dizajna. Ovo može zahtevati sečenje i uklanjanje delova postojeće terase da bi se stvorili novi otvori ili proširila sama terasa. Sečenje se često primenjuje kao opcija kojom se poboljšava pristupačnost, stvara dodatni prostor. Proces sečenja zahteva pažljivo planiranje, precizno izvođenje i razmatranje strukturalnih karakteristika poslovnog ili stambenog prostora. Preduzimanjem sečenja u rekonstrukciji terasa, stambeni i poslovni objekti se mogu transformisati, što rezultira poboljšanim spoljašnjim prostorom koji zadovoljava specifične potrebe i želje njenih vlasnika.


Zašto se vrši sečenje?


Sečenje betonskih terasa na kućama i zgradama se obično vrši iz nekoliko razloga, od kojih svaki služi određenoj svrsi. Nekoliko najčešćih razloga za sečenje betonskih terasa su:


-    Nivelisanje i podešavanje: Ponekad betonska površina terase možda nije savršeno ravna ili može da razvije neravne površine tokom vremena. Sečenje betonske terase omogućava prilagođavanja, osiguravajući da je površina ravna. Ovo je važno iz različitih razloga, uključujući bezbednost, estetiku i pravilnu ugradnju dodatnih funkcija kao što su spoljni nameštaj ili podovi.
-    Proširenje ili modifikacija: Ukoliko želite u nekom trenutku da renovirate ili proširite svoju betonsku terasu, sečenje terase omogućava prilagođavanje postojećem stanju da bi se zadovoljile ove potrebe. Ovo može uključivati proširenje veličine terase, stvaranje novih otvora i pristupnih tačaka ili dodavanje dodatnih funkcija kao što su stepenice ili rampe.
-    Popravka i održavanje: Tokom vremena, betonske terase mogu razviti pukotine, površinska oštećenja ili druge probleme zbog vremenskih uslova, strukturalnog naprezanja ili nepravilne gradnje. Sečenje terase može biti neophodno za popravku ili zamenu oštećenih delova. Ovaj proces omogućava uklanjanje zahvaćenih područja, pripremu površine za ugradnju novog betona kako bi se vratio prvobitni izgled terase.
-    Hidroizolacija i drenaža: Pravilna hidroizolacija i drenaža su presudni za dugovečnost i izdržljivost betonske terase. Sečenje betonske terase omogućava ugradnju drenažnih sistema, kao što su kanali ili cevi, kako bi se voda usmerila dalje od terase i sprečila njena akumulacija.
-    Renoviranje i preuređenje: Tokom projekata renoviranja ili remodeliranja, sečenje betonskih terasa može biti neophodno za implementaciju promena dizajna ili ugradnju novih elemenata. To može uključivati promenu oblika ili rasporeda terase, integraciju novih arhitektonskih rešenja ili stvaranje otvora za prozore, vrata ili stepeništa.
-    Pristupačnost: Sečenje betonskih terasa se takođe može uraditi kako bi se poboljšala pristupačnost za kretanje osoba sa invaliditetom. Pravljenje rampi ili eliminisanje barijera kroz sečenje terasa omogućava lakšu pristupačnost.


Specijalan alat sa dijamantskim oštricama


Angažovanje stručnog i profesionalnog tima za sečenje terasa podrazumeva smanjenje briga oko načina na koji se vrši izvođenje sečenja terasa i odnošenje šuta koji nastaje procesom sečenja. Specijalan alat sa dijamantskim oštricama je prvi izbor za sečenje betonskih terasa zbog svojih izuzetnih performansi sečenja i izdržljivosti. Ove specijalizovane oštrice imaju ivice optočene dijamantima koje mogu bez napora da preseku čvrstu i abrazivnu prirodu betona. Dijamantske čestice ugrađene u ivicu sečiva pružaju neuporedivu tvrdoću i otpornost na habanje, omogućavajući precizno i efikasno sečenje. Kada je u pitanju sečenje betonske terase, dijamantska sečiva nude čiste i glatke rezove, obezbeđujući željeni nivo preciznosti i tačnosti. Naš tim profesionalnih stručnjaka omogućava sečenje svih vrsta terasa visine do 6 metara, a debljina betonskih terasa koje se mogu seći je 530mm (53cm). Radi bezbednosti i lakšeg odvoza, terasu sečemo na što manje komade.


Cena sečenja betonskih terasa


Cena sečenja betona i betonskih terasa zavisi od nekoliko faktora. Neki od faktora koji mogu uticati na cenu sečenja terase su veličina i složenost terase, pri čemu veće dimenzije terasa ili njihov kompleksan dizajn može diktirati veću cenu (jer zahteva više vremena potrebnog za sečenje). Pored veličine i dizajna, ako je terasa lako dostupna, to može pojednostaviti proces sečenja, što rezultira nižim troškovima. Međutim, ako se terasa nalazi u teško dostupnom području ili zahteva posebnu opremu za pristup, cena može biti viša.


Treba imati u vidu i stanje postojeće terase. Ako je beton od koga je izgrađena terasa u dobrom stanju i zahteva minimalnu pripremu ili popravku, cena može biti niža. Da biste dobili konkretnu ponudu za terasu koju planirate da rušite/rekonstruišete, a za koju Vam je potrebna usluga sečenja, pozovite nas i mi ćemo Vam rado, u najkraćem roku odgovoriti na zahtev. Treba napomenuti da se cena sečenja betonskih terasa obično daje kao prilagođena ponuda na osnovu specifičnih zahteva projekta.

 

 

Pozovite